تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۰۴/۱۱
خارجي تلويزيون بيبيسي. سازمان ملل. دارفور.
"كوفي عنان" دبير كل سازمان ملل در مورد بحران دارفور به شبكه بيبيسي گفت: احتمالا تاريخ در آينده چنين قضاوت خواهد كرد كه جامعه جهاني توجه كافي به بحران دارفور نداشته است.
وي در گفت و گو با تلويزيون اين شبكه تصريح كرد: چنين قضاوتي از سوي تاريخ در مورد بحران دارفور حاكي از آن است كه جامعه جهاني آنگونه كه بايد از نسلكشي در "روآندا" درس عبرت نگرفته است.
عنان خاطر نشان كرد، قطعا تاريخ در قضاوت عملكرد جامعه كنوني در مورد بحران دارفور خواهد نوشت كه اين جامعه جهاني بسيار كند، مردد و با بي توجهي با مساله دارفور برخورد كرد و گويي درسي از حوادث روآندا نياموخته بود.
حدود هشتصد هزار نفر از قبيله "هوتو" در جريان نسل كشي سال ۱۹۹۴در روآندا توسط اقليت "توتسي" كه قدرت را در دست داشتند، كشته شدند.
advertisement@gooya.com |
|
اين نسل كشي درحالي صورت گرفت كه جامعه بينالمللي خود را كنار كشيد و فقط نظاره كرد.
اكنون نيز از آغاز جنگ در "دارفور" واقع در غرب سودان در فوريه سال ۲۰۰۳ميلادي حدود ۱۸۰تا ۳۰۰هزار نفر جان خود را از دست دادهاند كه گرسنگي و بيماري از جمله مهمترين عوامل مرگ آنان بوده است.
همچنين در جريان درگيريهاي سودان و بحران دارفور تاكنون دو ميليون و ۴۰۰هزار نفر بيخانمان شدهاند و حدود دويست هزار نفر ديگر هم به كشور همسايه "چاد" پناه بردهاند.