حزب دموکرات ایران حزب نوینی است که جایگاه آزاداندیدشان واندیشه های آزاد است. هرعضوی از اعضای جامعه ایرانی که عزم به احیای حیات اندیشه و تکامل ذهن کرده باشد، میتواند در این جامعه مترقی، دگرگون شونده و دگرگون ساز بر اساس توافق فردی و اجتماعی حضور مستقیم و غیر مستقیم داشته باشد و جایگاه پر حرمت خود را بر اساس تفکر دموکراتیک جدید حزبی در حزب دموکرات ایران بیابد. حزب دموکرات ایران براساس این نگرش دارای مواضع جدیدی است که آنرا از تمامی احزاب و سازمانهای سنتی و کهنه گذشته ایران متمایز میسازد.
این حزب، بدلیل دارا بودن مواضع و بینش سیاسی نوین، فصل جدیدی را درپروسه استقرار دموکراسی وآزادی آغاز کرده است. اساس این مواضع نیزبر پایه آزادی و دموکراسی نهاده شده است و بی تردید آنانی را تفکربالنده دارند در فضای جدید به همیاری خود فرا میخواند.
به اعتقاد حزب دموکرات ایران استقرار دموکراسی در یک فرایند امکانپذ یر خواهد بود، لذا آنانیکه مادیت یافتن شعار دموکراسی را یکشبه میخواهند بی تردید از آلودگی سم استبداد رها نشده وهمچنان به عوام فریبی میپردازند. پروسه استقرار دموکراسی قطعا به تفکر بالنده دموکراتیک و حاملان این اندیشه یعنی دموکراتها نیازمند است.
برای عبور ازدوران استبداد، وجود فضای دموکراتیک در درون نیروهای پیشرو و مدعی سیاسی یک امرلازم و ضروری است. این موضوع به این معنی است که با دارا بودن اندیشه و کاراکتر غیر دموکراتیک نمیتوان یک ساختار قانونی- اجتماعی و سیاسی دموکراتیک و آزادی خواهانه را بنا نمود.
حزب دموکرات ایران همچنانکه دربیانیه اعلام موجودیت ذکر کرده است دارای مواضع جمهوری خواهانه است. اما قصد ندارد جمهوری را به بهای استبداد اعمال نماید. به همین دلیل معتقد است که پروسه و فرایند منطقی دوران گذاردارای شروط ، ابزار و لوازمی است که همه جمهوری خواهان باید خود را به آنها تجهیز نمایند.
الف- پذیرفتن حقوق اساسی مردم و آحاد شهروندان اعم ازترک، کرد، بلوچ و... در هیبت قانون وملزم دانستن حقوق بشر بعنوان پایه اساسی حکومت در ایران. منظور از قانون، قوانینی است که حقوق ملت را توضیح میدهد و نه قوانینی که به نفع حکومتها نوشته شده باشد. ازآنجاییکه قوانین مرجع هستند و نه دولتها ، لذا این حزب ابتدا به قانون و حاکمیت قانون می اندیشد و آنرا الزام دوران دموکراتیزاسیون مید اند.
ب- کشور ایران خروج از دوران استبداد را آغازید. در این پروسه اما نمیتوان از تفکرات و رسوبات بر جای مانده از دوران استبداد بهره ای گرفت، بنا بر این تعدیل در دگماتیسم نظری از ضروریات پروسه دموکراتیزه شدن دوران کنونی است.
کندن و جدا شدن ازماهیت استبدادی، که ممکن است در درون هر فرد و یا جریان سیاسی بدلایل تاریخی لانه گزینی کرده باشد، عمده تلاشی است که هر فرد یا سازمان در راستای آن به انجام میرساند، در غیر این صورت انزوا تنها سرنوشت نیاموختگان از تاریخ خواهد بود
ج-ایجاد فضا و پتانسیل برای تفکر دموکراتیک در یک بستر مناسب که در بر گیرنده تمامی اندیشه های آزادیخواه است. در این فضا که تمامی اندیشه ها بتوانند در کنار یکدیگر قرار گیرند زمینه زیست مسالمت آمیزحاصل شده و حاملان اندیشه ها به باز بینی و تامل بیشتر کشیده میشود.الگوی حزب دموکرات ایران جایگاه حضور است. حضور تجمیع کلیت اندیشه گران، نوعی میدان حضور پلورالیسم اندیشه هاست .
advertisement@gooya.com |
|
د- گذراندن و طی نمودن فرایند دموکراتیزاسیون از ضروریات و پیش شرطهای استقرار جمهوریت در ایران پس از حکومت دینی است. دوران آزمون و خطا برای پیشروان و مدعیان حاکمیت قانون است. ضرورت این دوره در ایران قبل از استقرار حاکمت سیاسی فرصت ارائه آموزه مفاهیم آزادی و دموکراسی به توده هایی است که تنها درخود آگاهی اقتصاد فقر به بند کشیده شدند. درطول این پروسه به دلیل حضور اندیشه های سیاسی متنوع و گوناگون، تحمل دیگر اندیشه ها و تفکرات غیر جمهوری خواهی توسط دموکراتهای جمهوری خواه به آزمون درخواهد آمد. عدم تحمل دیگران توسط مدعیان دموکرات در این پروسه نشانه تفکر غیر دموکراتیکی است که تنها برای اسقراراستبداد مفید خواهد بود.
حزب دموکرات ایران از همه جریانات منسجم یا پراکنده ای که در حوزه استقرار جمهوری تلاش مینمایند دعوت می نماید برای رسیدن به "حاکمیت قانون" ومهندسی انطباق ساختار سیاسی – تشکیلاتی جمهوریت با "حاکمیت قانون" ، با حفظ اختلاف سلائق و نظرات گرد هم آمده تا از تعاملات فی مابین سنتزی قابل قبول از جمهوریت حاصل شود.
پیشنهاد مقدماتی حزب دموکرات برای رسیدن به آزادی و دموکراسی طرح پلاتفرم مشترکی است که از سوی همه(تمام) جریانات یا افراد پیشنهاد و مورد توافق قرار خواهد گرفت. منتظر پیشنهادات شما هستیم.
کوروش انتظام
اول بهمن ماه 83 - تهران
دبیر کل حزب دمکرات ایران
kouroshentezam@yahoo.com
hezbedemokrat@yahoo.com
www.hezbedemokrat.com