بخوانید!
27 آبان » کدام یک بدتر است: کالری چربیها یا کربوهیدراتها؟، مجله الکترونیکی فریا
26 آبان » یک دست مصنوعی در لیست بهترین اختراعات سال 2008 قرار گرفت + عکس، شبکه ایران 26 آبان » رونمایی رسمی از گوشی نوکیا E63 + عکس، موبایل کده 26 آبان » کاوشگر هندی بر سطح ماه فرود آمد، همشهری 26 آبان » کودکان مهاجر؛ زبان دوم و لکنت زبان، دویچه وله
پرخواننده ترین ها
» دلیل کینه جویی های رهبری نسبت به خاتمی چیست؟
» 'دارندگان گرین کارت هم مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا میشوند' » فرهادی بزودی تصمیماش را برای حضور در مراسم اسکار اعلام میکند » گیتار و آواز گلشیفته فراهانی همراه با رقص بهروز وثوقی » چگونگی انفجار ساختمان پلاسکو را بهتر بشناسیم » گزارشهایی از "دیپورت" مسافران ایرانی در فرودگاههای آمریکا پس از دستور ترامپ » مشاور رفسنجانی: عکس هاشمی را دستکاری کردهاند » تصویری: مانکن های پلاسکو! » تصویری: سرمای 35 درجه زیر صفر در مسکو! وبلاگ، از سرگرمي تا ابزار سياسي، محمد مهدي مولايي، صبح اقتصاد - « من اطلاعي ندارم » وبلاگ و طيفهاي مختلف جامعه عمر وبلاگنويسي در ايران به سه سال هم نميرسد. وبلاگنويسي يا همان انتشار يادداشتهاي شخصي بر روي شبکه جهاني اينترنت در طي اين مدت کوتاه مورد توجه طيفهاي مختلف کاربران اينترنت در ايران قرار گرفته است. نويسندگاني که براي انتشار داستانها و اشعارشان از وبلاگ استفاده ميکنند، روزنامهنگاراني که يادداشتهاي سانسور شده يا چاپ نشدهشان را در وبلاگهايشان قرار ميدهند ، کساني که از وبلاگ براي ثبت خاطرات روزانهشان استفاده ميکنند، جواناني که حالا يک وسيله جديد ديگر به نام وبلاگ هم براي تلف کردن اوقاتشان دارند، متخصصيني که در وبلاگهاي آموزشي دانششان را با ديگران به اشتراک ميگذارند، اساتيد داشنگاهي که از وبلاگ به عنوان تکميل کننده کلاس درسهاي درسي استفاده ميکنند، ايرانيان خارج از کشورکه وبلاگ براي آنها به عنوان وسيلهاي براي حفظ ارتباط با جو داخل کشور مورد استفاده قرار ميگيرد. در واقع اين استقبال موجب شد نگرشي که وبلاگنويسي را کاري مبتذل و صرفا در حد ابزاري براي تفريح و سرگرمي ميدانست خيلي سريع از بين برود. و البته بايد اين را هم اضافه کرد که توجه اهالي سياست به وبلاگ هم در ادامهي همين استقبال بود.
ماه گذشته در مصاحبه مطبوعاتي رئيس جمهور در اجلاس ژنو هنگامي که خبرنگاران خارجي با هدايت تعدادي از وبلاگنويسان ايراني محور اصلي سوالات خود از خاتمي را به موضوع فيلترينگ سايتها و وبلاگهاي فارسي اختصاص دادند تا به نوعي رئيس جمهور را غافلگير کنند، اين خاتمي بود که با اشاره به وبلاگهاي فارسي در سخنانش و ارائه آماري از جايگاه وبلاگهاي فارسي در دنيا و تاکيد بر اهميت آنها همه را غافلگير کرد. سخنان خاتمي نشانهي ديگري از توجه خاص سياستمداران و مسئولين به موضوع وبلاگ بود.
محمد علي ابطحي، معاون پارلماني ریيس جمهور شايد اولين مقام سياسي بلند پايه کشور باشد که وبلاگ مينويسد. به اين خاطر ميگويم «شايد» اولين نفر باشد که نوشتن در دنياي مجازي احتياج به داشتن هويت مشخص ندارد و وبلاگهاي بسياري هستند که نويسندگانشان از اسامي مستعار استفاده ميکنند. بچه هاي آفلاين، آنلاين ميشوند اهميت اينترنت و تاثير گذاري آن بر افکار عمومي جامعه مخصوصا نوجوانان و جوانان هم ظاهرا مورد توجه اهالي سياست قرار گرفته است. وبلاگ نمايندگان متحصن مجلس دوهفته پيش همزمان با آغاز تحصن نمايندگان مجلس در اعتراض به رد صلاحيتها نويسنده وبلاگ سردبير خودم به نمايندگان متحصن پيشنهاد داد که براي ارتباط مستقيم با مردم وبلاگ راهاندازي کنند. اين پيشنهاد مورد توجه نمايندگان قرار گرفت و چند روز بعد يکي از نمايدگان مجلس خبر راهاندازي «وبلاگ رسمی نمايندگان متحصن» را تاييد کرد. در اين وبلاگ مواضع رسمی، اخبار، وقايع، اطلاعيهها و برنامههای نمايندگان متحصن منتشر ميشود. يکي از نمايدگان متحصن در مورد اين وبلاگ به دنياي کامپيوتر و ارتباطات گفته است: « گسترش اينترنت در ميان مردم مخصوصاً جوانان را به هيچ وجه نمیتوان ناديده گرفت، و طبعاً ما هم به عنوان نمايندگان آنها و با توجه به محدوديتهای فراوان موجود، موظفيم صريح و مستقيم با آنها گفتوگو كنيم، شايد اين تجربه خوبی در رويارويی بیواسطه مردم و نمايندگانشان باشد. در صورت نياز، سايت و وبلاگهای ديگری نيز در برنامه داريم »
وبلاگ حالا مورد توجه نهادهاي دولتي و سياسي جامعه هم قرار گرفته است. هفته گذشته در آخرين جلسه شوراي فرهنگ عمومي موضوع وبلاگ مورد بحث و بررسي قرار گرفت. بنا به گزارش خبرگزاري فارس در اين جلسه مقرر شد راهكارهاي پيشنهادي وزارت اطلاعات درباره وضعيت وبلاگ در اينترنت براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، جهت بررسي در كميسيونهاي مربوطه ارسال شود.و پيشنهاد وزارت اطلاعات درباره راهكارهاي اجرايي مديريت نظارت و هدايت وب لاگ در ايران در جلسه شوراي فرهنگ عمومي مطرح شد. روزنامه صبح اقتصاد، شنبه يازده بهمن ۱۳۸۲
Copyright: gooya.com 2016
|